ייעוץ וליווי תהליכי שינה
"לא נוכל לפתור בעיות באמצעות אותה צורת חשיבה בה השתמשנו כשיצרנו אותן"
(אלברט איינשטיין)
אם הגעתם לכאן, ייתכן ויש לכם בעיית שינה עם תינוקכם.
מהי בעיית שינה? קושי להירדם, הירדמות בשעה מאוחרת מאוד, יקיצות מרובות בלילה, פתיחת חלונות ערות ארוכים במהלך הלילה, התעוררות מוקדמת מאוד בבוקר, אתם מרדימים בדרך אחת ספציפית ופשוט לא מסוגלים יותר (למשל על הידיים והמשקל כבר כבד או רק בהנקה) ועוד.
אני אשמח לעזור לכם ולתינוק שלכם לישון יותר טוב בלילה, זה משנה חיים. זה אפשרי!
לא חייבים ולא צריכים לחיות בסבל.
אני אורפז פורגס חלוה, אימא לשני מתוקים, בהסמכתי מדריכת הורים ויועצת שינה עד גיל 5 מטעם מכללת לריסה גינת. אני גם מדריכת התפתחות תינוקות, כך שאוכל להסתכל על התינוק שלכם מעוד זוויות. ליוויתי עשרות משפחות יד ביד לשינה טובה ואיכותית, אוכל לעזור גם לכם!

תראו, יש הרבה שיטות והרבה גישות...
בסוף, אנחנו מדברים על שינוי הרגלים, אנחנו מדברים על למידה.
כן, אפשר ללמד תינוק להירדם בצורה אחרת ממה שהוא היה רגיל.
כן, ניתן ורצוי לעשות זאת ללא בכי וסטרס.
התהליך איתי הוא הוליסטי, כלומר אני מסתכלת על כל ההיבטים.

ביעוץ שינה בגישה הוליסטית והיקשרותית הדגש הוא על קרבה, ולא על ריחוק או נפרדות בדומה למרבית ייעוצי השינה ההתנהגותיים. ליווי שינה בגישה זו שם דגש על בניית סביבה תומכת ומכילה, המאפשרת לתינוק להרגיש בטוח, מוגן ואהוב, מסייע למשפחה לתת מענה לצרכיו של התינוק והן של ההורים בצורה שלא פוגעת בהתפתחות או בהיקשרות שלו עם הדמויות המטפלות בו.
אורפז, אז איך זה עובד?
תהליך הליווי מתחיל מגיל 5 חודשים ועד 5 שנים.
למה מגיל 5 חודשים? ההסבר הוא פשוט - עד גיל שלושה חודשים התינוק מסתגל לעולם (כן אפשר לקבוע שיחת ייעוץ לגבי איזה הרגלים טובים אפשר כבר לסגל לניובורן). בגיל 4 חודשים לרוב מתרחשת קפיצת גדילה קוגנטיבית (משבר גיל 4 ח’) ולכן אם ההורים מעוניינים בתהליך שינה, אני ממליצה מגיל 5 חודשים ואפילו לחכות לגיל חצי שנה. בנוסף, הורמון השינה מתחיל להיות מופרש בכמות מספקת מגיל 5 חודשים, מה שמסייע מאוד לתהליך.

אוקיי, אז שוחחנו בטלפון, שמעתם שאני מאוד נחמדה ,
רוצים להתחיל ולצעוד יד ביד לשינוי...מה עושים עכשיו?
1. אני שולחת לכם שאלון שייתן לי את כל הרקע והמידע שאני צריכה לדעת, במטרה להבין ולגלות את כל הסיבות לקשיי השינה.
2. במקביל אנחנו קובעים פגישה של הדרכת שינה בביתכם, אם אתם גרים באיזור השרון או בזום.
3. תיפתח קבוצת ווטסאפ עם שני ההורים שתיקרא “ישנים ונהנים” או “לישון זה כיף המון” לבחירתכם ;) + שם הילד, הקבוצה תיתן מענה מלא לשאלות, לדיווחים, להתייעצות, לחיזוקים, לעידודים...אני אהיה זמינה עבורכם לכל אורך התהליך שלנו.
4. בפגישה שלנו אני גם עושה תצפית, גם מדריכה אתכם במקביל וגם אתן לכם למלא לי דפי יומן שינה. קרה לא פעם שכבר מהפגישה הזו ההורים ראו שינוי לטובה.
5. לאחר שיש לי את כל המידע אני בונה לכם תוכנית כתובה מותאמת אישית עם מטרות מאוד ברורות שנרצה להשיג בתהליך, ומלווה אתכם צמוד צמוד ברמת היומיומית במשך חודש וחצי בכל צעד ושעל.
6. מה קורה אחרי חודש וחצי?
-אנחנו נקבע פגישת זום בה נראה יחד את כל המטרות שהצלחנו להשיג.
-אצייד אתכם בהנחיות להמשך.
-אדריך אתכם בכל מה שקשור בריגרסיות ושינוי בשגרה (חגים, חופשות) ואיך לחזור לתלם צי’ק צ’ק בלי הרבה מאמץ!
-לא נעלמת לכם, אם תרצו לשאול שאלה, תמיד תוכלו לשלוח לי הודעה ולקבל מענה
היפרדו מהלילות הלבנים! תוך זמן קצר, תוכלו להגיד שלום להירדמות עם הבקבוק או על הידיים. נבנה יחד שגרת שינה חדשה שתעזור לתינוק שלכם להירדם בעצמו, ללא תלות בכם, בקלות ובבטחה.
תכינו את עצמכם לשינה רצופה ושקטה יותר עבור כולם.
אני איתכם ואני מבטיחה לספק לכם את כל הכלים והתמיכה שאתם צריכה כדי להצליח.
תוך זמן קצר, תראו שינוי משמעותי בשגרת השינה של התינוק שלכם, ותרגישו רגועים.

מה אמרו הורים שעברו איתי תהליך וליווי שינה?
“עברנו ליווי שינה עם אורפז המדהימה. הגענו בעזרתה ממצב שבו הילד שלנו בן השנתיים נרדם אך ורק עם טלפון, איתנו בחדר ובשעות 23:00-22:30, למצב בו הוא נרדם עצמאית ללא הטלפון סביב השעה 20:00.
לא האמנו שזה מצב שאפשרי לילד שלנו אבל עם תוכנית העבודה, העזרה והליווי הסבלני והמקצועי של אורפז הגענו לזה ובענק! ממליצה בחום”
“אורפז המדהימה עזרה לי בתהליך השינה של התאומים שלי, מילדים שהיו נרדמים מול הטלוויזיה בסלון, היום נרדמים עצמאית בחדר שלהם, אחרי טקס שינה קצר ונעים. אורפז שדרגה לנו לגמרי את אחר הצהריים. בנוסף, החלטנו להכניס גם את הגדולה (בכיתה ב) לתהליך וגם היא למדה להירדם בחדר שלה.
ממליצה על אורפז בחום, חייכנית ונעימה, לא שיפוטית, מלאת ידע והבנה וטיפים מוצלחים”.